Tieto projektista

Tässä hieman tietoa Seinäjoen ammattikorkeakoulun projektista, jossa rakennamme Locost kilpa-autoa.

Olemme rakentamassa Locost kilpa-autoa osana Seinäjoen ammattikorkeakoulun projektipajaopintoja®. Locost projektipajojen tarkoituksena on tuottaa sääntöjen mukainen ja kilpailukykyinen Locost-luokan kilpa-auto. Projekti etenee auto- ja työkone insinööriopiskelijoiden projektipajoissa, joissa tutkitaan, suunnitellaan ja toteutetaan projektin osa-alueita.

Locost on luokka Lotus Seven -tyyppisille putkirunkoisille urheiluautoille. Historic Race Finland tarjoaa näille autoille mahdollisuuden kilpailla omana luokkanaan samoissa lähdöissä van Diemen SR Sportien ja SS1300 -autojen kanssa. Kilpailuihin hyväksytään autot, jotka ovat kaikilta osin Locost Finlandin sääntöjen mukaisia ja kyseisten sääntöjen mukaan katsastettuja. Locost kilpa-autot ovat yksi AKK-Motorsport ry:n, joka on suomalaisen autourheilun kattojärjestö, alaisuudessa toimiva ryhmä, jossa Historic Race Finland toimii ja järjestää kilpailuja Suomessa. Suomessa ajetaan neljä kaksi päiväistä kilpailua, joten yhden kauden aikana tulee ainakin kahdeksan kilpailua/harjoittelu lähtöjä. Kilpailut toteutetaan moottoriradoilla, joita ovat Kurikassa sijaitseva Botniaring, Vetelissä oleva Kemoran moottorirata, Hämeenlinnassa oleva Ahveniston moottorirata sekä Alastaron moottorirata.

Locost projektipajat on jaettu useaan eri osa-alueeseen, jotka toimivat itsenäisinä projektipajoina, tehden yhteistyötä keskenään ja vastaten tuloksista johtoryhmälle. Johtoryhmä raportoi ohjausryhmälle, joka koostuu Seinäjoen ammattikorkeakouluntekniikan henkilökunnasta.

Jokaisella projektipajalla on ohjaava opettaja. Projektipajoille tehdään projektipajasopimukset ja määritetään tavoitteet ja aikataulu. Kaikkien projektipajojentoiminta alkaa projektisuunnitelman laatimisella. Projektipajoista saatavat opintopisteet vaihtelevat käytettyjen tuntimäärien mukaan.

Jokaisesta projektipajasta pidetään päiväkirjaa, johon kirjataan viikoittain työt ja tekijät.

Opiskelijat rakentavat ja suunnittelevat autonkoulun tarjoamilla tiloilla ja välineillä. Työt tehdään pääasiassa kouluaikana. Opiskelijat kuitenkin käyttävät myös paljon omaa vapaa-aikaansa projektin toteutukseen. Locost-projektin rahoitus koostuu täysin yhteistyökumppaneilta saaduista varoista ja osista.

perjantai 18. marraskuuta 2016

Kartoitusta ja suunnittelua syksyllä 2016

Uusi projektiryhmä aloitti projektitoiminnan 4. marraskuuta 2016. Ryhmämme on tällä kertaa ennätysmäisen suuri koostuen 15 henkilöstä. Aloitimme heti ensimmäisenä päivänä hurjalla innolla ja nostimme bensamoottorin autosta kuntotarkastusta varten.

Kone irti.
Kone vaatii hieman kunnostusta, mutta innokkaan ryhmämme ansiosta se tulee kuntoon vaadittuun ajankohtaan mennessä, eli Ice Race-kilpailuun helmikuussa. Myös etanoli moottorin kunto on kartoitettu. Autoon tehdään uudistuksina mm. sähköjärjestelmät ja autolle uusi ulkoasu.

Uusi johtoryhmä ja projektipäälliköt.
Kaasuauton tilannetta on myös ryhdytty kartoittamaan. Ensimäisenä on lähdetty suunnittelemaan kaasupullon suojausta ja uudelleen sijoitusta, myös jarrut pitäisi tähänkin autoon saada. Tavoitteena on saada kaasuauto käyntikuntoon kevään loppuun mennessä.

Suunnittelua.


Terveisin johtoryhmä!






perjantai 11. maaliskuuta 2016

Uusi vuosi, uusi ryhmä

Uusi ryhmä tuli vanhan rinnalle viime Marraskuussa ja vuodenvaihteen jälkeen vanha ryhmä poistui kuvioista. Työt jatkuvat samalla kaavalla, eli perjantaisin projektipajaopintoja viedään eteenpäin.

Homma alkoi auton saattamisella ajokuntoon ja tarkistamalla auton nykyinen tila, sillä ensimmäiseksi välitavoitteeksi päätettiin, että autolla ajetaan Villa APR Icerace tapahtumassa. Tavoite täyttyi ja autolla ajettiin pariinkin otteeseen. Näin tekijät saivat hahmoteltua tulevaisuuden tavoitteita ja tarvittavia muutoksia autoon. Joita todettiin tarvittavan enemmänkin.

Villa APR Icerace varikolla

Autoon on päätetty tehdä seuraavanlaisia muutoksia: Kevyempi perä lukolla ja tiheämmällä välityksellä, moottoriin muutoksia(puristussuhteen nosto), auton sähkölaitteiden uudelleenjohdotus.

Auton muutoksia nyt kovaa tahtia tehdään ja tarkoituksena olisi kevään aikana päästä ajamaan useampi kierros Botniaringin radalle ja siten samalla lastentauteja kitkeä pois.

Kaasumoottorisen auton tilanne on se, että ohjaus on tällä hetkellä työn alla ja sen jälkeen saisi tehdä turvakaaria toimiston ympärille.




Uusi ryhmä toivottaa hyvää saapuvaa kevättä kaikille seuraajille ja tukijoilleen!