Tieto projektista

Tässä hieman tietoa Seinäjoen ammattikorkeakoulun projektista, jossa rakennamme Locost kilpa-autoa.

Olemme rakentamassa Locost kilpa-autoa osana Seinäjoen ammattikorkeakoulun projektipajaopintoja®. Locost projektipajojen tarkoituksena on tuottaa sääntöjen mukainen ja kilpailukykyinen Locost-luokan kilpa-auto. Projekti etenee auto- ja työkone insinööriopiskelijoiden projektipajoissa, joissa tutkitaan, suunnitellaan ja toteutetaan projektin osa-alueita.

Locost on luokka Lotus Seven -tyyppisille putkirunkoisille urheiluautoille. Historic Race Finland tarjoaa näille autoille mahdollisuuden kilpailla omana luokkanaan samoissa lähdöissä van Diemen SR Sportien ja SS1300 -autojen kanssa. Kilpailuihin hyväksytään autot, jotka ovat kaikilta osin Locost Finlandin sääntöjen mukaisia ja kyseisten sääntöjen mukaan katsastettuja. Locost kilpa-autot ovat yksi AKK-Motorsport ry:n, joka on suomalaisen autourheilun kattojärjestö, alaisuudessa toimiva ryhmä, jossa Historic Race Finland toimii ja järjestää kilpailuja Suomessa. Suomessa ajetaan neljä kaksi päiväistä kilpailua, joten yhden kauden aikana tulee ainakin kahdeksan kilpailua/harjoittelu lähtöjä. Kilpailut toteutetaan moottoriradoilla, joita ovat Kurikassa sijaitseva Botniaring, Vetelissä oleva Kemoran moottorirata, Hämeenlinnassa oleva Ahveniston moottorirata sekä Alastaron moottorirata.

Locost projektipajat on jaettu useaan eri osa-alueeseen, jotka toimivat itsenäisinä projektipajoina, tehden yhteistyötä keskenään ja vastaten tuloksista johtoryhmälle. Johtoryhmä raportoi ohjausryhmälle, joka koostuu Seinäjoen ammattikorkeakouluntekniikan henkilökunnasta.

Jokaisella projektipajalla on ohjaava opettaja. Projektipajoille tehdään projektipajasopimukset ja määritetään tavoitteet ja aikataulu. Kaikkien projektipajojentoiminta alkaa projektisuunnitelman laatimisella. Projektipajoista saatavat opintopisteet vaihtelevat käytettyjen tuntimäärien mukaan.

Jokaisesta projektipajasta pidetään päiväkirjaa, johon kirjataan viikoittain työt ja tekijät.

Opiskelijat rakentavat ja suunnittelevat autonkoulun tarjoamilla tiloilla ja välineillä. Työt tehdään pääasiassa kouluaikana. Opiskelijat kuitenkin käyttävät myös paljon omaa vapaa-aikaansa projektin toteutukseen. Locost-projektin rahoitus koostuu täysin yhteistyökumppaneilta saaduista varoista ja osista.

perjantai 12. syyskuuta 2014

Projekti on lyöty syksyn osalta käyntiin. Syksylle on suunniteltu paljon ohjelmaa sekä uudistuksia.
Ensimmäinen auto on menossa syksyn aikana radalle (aikataulujen varmistuttua informoidaan lisää) ja kaasumoottorin omaava yksilö kasaantuu hyvää vauhtia.

Uudistuksena ryhmäjaossa irroitamme yhden ryhmän, joka tulee vastaamaan piirrosten hoitamisesta sekä toimii yhteyshenkilönä locost projektin ja konelabran välillä.

Projekti edistymisestä  seuraavasti:
Ensimmäiseen autoon on pellit, konepeitton muotoilua lukuunottamatta, valmiina. Auto on käytetty tänään penkissä,  mutta vaatii vielä säätöjä ennen radalle menoa.
Säätöjen lisäksi auto on enää pientä laittoa (kuten takavalot ja turvaverkot) vaille valmis.

Kaasumoottori auto:
Moottorista vastaava ryhmä on löytänyt sopivan laturin ja suunnitellut ja osittain toteuttanut moniurahihnan kulkureittiä. Moottori on muilta osin kasattu. Edessä olisi vielä kaasupullon kiinnikkeiden ja moottorielektroniikan suunnittelua.
Voimansiirron ryhmä on saanut perän kasattua. Vaihdelaatikko on löytynyt ja sen toimintaa tarkastellaan. Sopiva kytkinlevy on vielä etsinnässä. Kytkinkoppaa suunnitellaan.
Alustaryhmä on saanut tuennat hyvälle mallille ja suunnittelee jousien jäykkyyksiä.

Projekti on siis käynnistynyt kaikilta osin mallikkaasti.
Uutta päivitystä projektin etenemisestä taas viikon päästä..


- Johtoryhmä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti